به گزارش سراب،
سایت "گلوبال ریسرچ" در گزارشی به قلم پرفسور "ایگور پانارین" نوشت:
آمریکا پس از جنگ ستارگان به دنبال کسب هژمونی در جنگ سایبری است.
به گزارش سراب،
سایت "گلوبال ریسرچ" در گزارشی به قلم پرفسور "ایگور پانارین" نوشت:
آمریکا پس از جنگ ستارگان به دنبال کسب هژمونی در جنگ سایبری است.
از اینرو، دولت اوباما پروژه جاهطلبانه برتری جهانی خود را در دستور کار دارد که در واقع جایگزینی برای پروژه "جنگ ستارگان" رونالد ریگان و "جنگ علیه تروریسم" جرج بوش پسر خواهد بود؛ یعنی "جنگ جهانی در فضای مجازی".
باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا 5 ژانویه امسال در پنتاگون نطق عمومی ایراد کرد و بحث "بازنگری راهبرد دفاعی" را مطرح ساخت. ایگور پانارین نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است که دکترین نظامی جدید واشنگتن بر کسب برتری آمریکا در فضای مجازی تمرکز دارد.
آمریکا اولین کشوری بود که علاوه بر سایر میادین جنگ نظامی از جمله زمین، دریا، هوا و فضا به فضای مجازی نیز به مثابه محیط جدیدی برای عملیات نظامی نزدیک شد. این مفهوم به سال 1998 برمیگردد، اما پس از وقوع جنگ اوت 2008 در اوستیای جنوبی به یک طرح واقعی تبدیل شد که البته لازم به ذکر است نتوانست نقش خود را برای آمریکا و متحد واشنگتن در منطقه؛ یعنی گرجستان به خوبی ایفا کند.
اواخر ماه مه سال 2009 ، باراک اوباما پست هماهنگکننده فضای مجازی را در دولت نهادینه کرد که ایشان همواره باید در جلسات شورای امنیت ملی و شورای اقتصاد ملی حضور مییافت. در همان ماه، قرارگاه سایبری آمریکا نیز پا به عرصه وجود گذاشت که مقر آن در "فورت مید" مریلند بود و ریاست آن را ژنرال "کیت الکساندر" (Keith Alexander) از نیروی زمینی آمریکا برعهده داشت. لازم به ذکر است الکساندر با حفظ سمت همزمان رئیس سازمان امنیت ملی، قدرتمندترین سازمان اطلاعاتی آمریکا نیز بود.
آژانس امنیت ملی/ سرویس امنیت مرکزی (NSA/CSS) مهمترین سازمان اطلاعاتی آمریکاست. این سازمان در 4 نوامبر 1952رسماً فعالیت خود را آغاز کرده و مسئولیت جمعآوری اطلاعات نشانهای و ارتباطات خارجی، بهکارگیری سیستم استراقسمع پلکانی به عنوان تجهیزات فنی اصلی را برعهده دارد. سازمان امنیت ملی (NSA) با استفاده از عوامل رده پایین خود در نروژ، قبرس، قرقیزستان و کشورهای حوزه بالتیک به صورت مخفیانه ارتباطات الکترونیکی روسیه را تحت نظر دارد.
قانونگذاران آمریکا قانون جدیدی را تنظیم کردهاند تا از طریق آن دولت و فعالیتهای نظامی را با هدف حفظ برتری آمریکا در فضای مجازی کنترل کنند.
یکی از مهمترین روندها در حال حاضر سادهسازی روند تصمیمگیری برای عملیاتها و اقدامات تهاجمی جنگ سایبری است. در گذشته، آغاز یک حمله سایبری منوط به کسب اجازه سلسلهمراتب از رئیس ستاد مشترک ارتش گرفته تا وزیر دفاع و شخص رئیسجمهور بود. اما طبق قوانین جدید، برای انجام چنین عملیاتی روند تصمیمگیری هماکنون بیش از 10 دقیقه زمان نمیبرد. این قانون عمدتاً عملیاتهای روانی را مورد توجه قرار میدهد که مخاطبان خاصی از کاربران اینترنتی را هدف میگیرد.
قرارگاه سایبری اوایل دسامبر 2011 تمرین شبیهسازی را پیاده کرد که در نهایت نیز مورد تعریف و تمجید ژنرال الکساندر قرار گرفت. در این تمرین بالغ بر 300 کارشناس حوزه سایبری حضور داشتند که به عنوان نیروی قرارگاه سایبری و عوامل "دشمن" انتخاب شده بودند و تاکتیکهای دفاعی و تهاجمی و نیز برنامههای هماهنگسازی را تمرین میکردند. عملیات دفاع سایبری شبیهسازی شده آمریکا در مرکز تمرین و آموزش نیروی هوایی در منطقه "نلیس"(Nellis) ایالت نوادا برگزار شد و این در حالی است که عوامل دشمن فرضی قصد داشتند تا از مراکز دوردست به شبکه سایبری آمریکا نفوذ نمایند.
در اندکی بیش از یک هفته، طرفین تلاش کردند تا پیروز این میدان باشند و طرحها و نقشههای یکدیگر را خنثی کنند. ضمن اینکه، بازیگران با برگزاری جلسات توجیهی روزانه پیشرفت و عملکرد خود را ارزیابی میکردند. هدف از این تمرین، اجرای سناریوهای مختلف در کوتاهترین زمان ممکن براساس اقدامات و ضداقدامات احتمالی دشمن فرضی بود. مقامات وزارت دفاع این تمرین را کاملاً موفقیتآمیز دانسته و به کارشناسان قرارگاه سایبری به خاطر مهارت و کار تیمی عالی تبریک گفتند.